Hoppa till sidans innehåll

För föräldrar och ungdom


 

Hur fungerar det att börja orientera med barn/ungdom?

Som förälder till ett barn/ungdom som vill lära sig orientera finns många möjligheter om du ser orientering som ett tillfälle där du och ditt barn kan utöva en aktivitet tillsammans. Lär er grunderna tillsammans på våra träningar där vi erbjuder nybörjarhjälp (se information på hemsidan). När ditt barn börjar bli redo att ta nästa steg finns ungdomsledarna som tar vid. Det är helt individuellt när ditt barn når punkten att du som förälder kan lämna över till ungdomsledarna. Fråga gärna!

 

Vad förväntas av mig som ungdom?

Som barn och ungdom i OK Kontinent är du välkommen att delta i våra arrangerade träningar och evenemang. Klä dig efter aktivitet och väder (se punkt längre ner). Tillsammans skapar vi en positiv och välkomnande miljö där vi visar hänsyn och respekt mot varandra, människor vi möter och miljön vi rör oss i. Eftersom vi utövar en sport där vi till stor del befinner oss ute i stadsmiljö är det viktigt att vi följer de trafikregler som gäller. När vi är i skog och parkområde ser vi till att lämna området i samma skick som när vi kom. Sociala medier är kul. Men tänk på att respektera andra genom att alltid fråga om du får lägga ut en bild eller text där någon annan är med. 

 

Vad förväntas av mig som förälder? 

Som förälder till barn och ungdomar i OK Kontinent är du välkommen att komma på våra arrangerade träningar och evenemang. Vi förväntar oss att du som förälder hjälper ditt barn att hålla sig uppdaterad med gällande träningsprogram och den senaste informationen från ungdomsledarna och föreningen (se punkt längre ned). Vi förväntar oss att ni respekterar träningstider och hjälper era barn att klä sig efter aktivitet och väder(se punkt längre ner). Önskar du träna själv  så är det bara att ta med träningskläder, orientering är en familjesport!Hur kommunicerar vi ut information?

 • Träningsprogram (exceldokument) – på okkontinent.se hittar du information om vårens och höstens träningar i en veckoöversikt. Se via länk: https://www.okkontinent.se/Nyheter/OKK-Nyheter/traningsprogramvt2020v.2-v.13/

 • Eventor.orientering.se – här hittar du information om tävlingar samt anmäler dig till en tävling.

 • WhatsApp – här kommunicerar ungdomsledare med föräldrar och ungdomar. Ställ en fråga och då får snabbt svar! Är du inte med i gruppen? Fråga Line Lundsgaard

 •  Mail – utskick med information från OK Kontinents styrelse, inbjudningar till evenemang, osv. mailas ut till den mailadress du anger när du blir medlem/uppger till klubben.Jag vill satsa mot att bli bäst i Sverige vs. Jag orienterar för motionen

Bara Du själv kan bestämma vilken nivå du vill lägga din orientering på. Hos OK Kontinent är alla välkomna och det är upp till var och en att förvalta de tillfälle som ges i form av träningar, tävlingar och SKOF arrangemang. Ungdomsledarna finns för att guida och hjälpa till att hitta rätt väg för just Dig och har som mål att hjälpa de som vill alla att nå nästa nivå. 

 • Känner du att det är något speciellt du vill lära dig mer av? Att du vill utmanas mer i din löpning? Har din ungdomsledare inte redan uppmärksammat detta så säg till. Tillsammans lägger vi upp en plan! 

 

 • Väljer du att orientera för det är kul och ger bra motion. Helt rätt, fortsätt så! Ungdomstränarna finns och hjälper dig längs vägen.  

 

Vad ska jag ha på mig när jag tränar/tävlar?

För att orientera behöver du ha följande utrustning:

 • Gympaskor eller orienteringsskor – i början fungerar ett par vanliga gympaskor bra men med tiden är ett par orienteringsskor eller trailskor att rekommendera för bättre grepp när du springer i skogen. 

 • T-shirt/tröja och långa byxor – när man orienterar i skog måste man ha täckande klädsel med långa byxor eller tights och strumpor. Inga bara anklar! Vid stads- och parkorientering går det däremot bra att springa i shorts om man vill. Se punkt längre ner för klubbkläder.

 • Kompass och sportident – i början finns kompass och sportident att låna av klubben men med tiden brukar vi rekommendera att du köper egna. Fråga gärna ungdomsledarna om råd.

 • Orientering är en utesport och vid tävling blir det ofta många härliga timmar ute i naturen, även innan och efter själva loppet. Så tänk på att packa ordentligt med varma kläder, handskar, mössa och bra jacka. Hellre ett plagg för mycket i väskan än hemma i garderoben.

 

 

Klubbkläder

 • Via Intersport i Trelleborg kan du beställa och köpa T-shirt, Sweatshirt m.m. Detta kan vara ett bra första steg för dig som vill ha en funktionströja för träning med klubbens logga.
 • Varje år görs även en gemensam beställning av profilkläder avseende tävlingströjor, träningsoverall m.m.

För mer information om klubbkläder och formulär för Intersport beställning, kontakta: Anna Möller, This is a mailto link

Uppdaterad: 21 FEB 2020 21:50 Skribent: Line Lundsgaard
E-post: Adressen Gömd

  EventorBanner178x42_3

____________________________
    
Våra sponsorer 2022!
____________________________
    
diplom antiDANT
                              

 

Postadress:
OK Kontinent - Orientering
Lars Brodin, Kung Helges väg 20
23163 Trelleborg

Besöksadress:
Klörupsvägen 20
23151 Trelleborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: okkontinent@hotmail....

Se all info